Bez glutenu – placuszki bananowe. Ciepłe, zdrowe śniadanie w 15 min.

Przepis:
Placuszki bananowe, bez glutenu.

Składniki:
1 banan, 1 jajko, olej kokosowy do posmarowania patelni.

Czas wykonania: do 15 min.

Wykonanie:

To dziecinnie proste zrobienie takich placuszków bez glutenu. Rozgnieć banana widelcem, dodaj 2 jajka. Wszystko razem wymieszaj, na ciasto papkę. Na rozgrzanej patelni rozpuść bardzo malutko oleju kokosowego, aby tylko posmarować dno patelni. Możesz ciasto bananowe wylać w foremce silikonowej w kształcie np. serduszka lub łyżką uformować małe placuszki. Ciasto bananowo-jajeczne jest bardzo, ale to bardzo delikatne. Placuszki te sprawdzają się u dzieci „niejadków”.

Placuszki bananowe są bez glutenu.

to wspaniały przepis na ciepłe śniadanie lub na małe co nieco, gdy masz ogromną ochotę na coś słodkiego. Placuszki są wyśmienite dla osób cierpiących na Hashimoto oraz tych, którzy nie tolerują glutenu, a także tych którzy pilnują pięknej sylwetki. Dzieciaki niejadki też je uwielbiają i umieją zrobić je same, oczywiście pod nadzorem osoby dorosłej. To bardzo dobry pomysł na spędzenie czasu w kuchni z dzieckiem. Takie małe sukcesy kulinarne, naszych milusińskich, z pewnością podniesie ich samoocenę.

Zobacz, to może Cię zainteresować ...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *